fbpx

Je maakt je zorgen, je kind heeft buikpijn, last van zijn darmen of andere klachten 

Je weet dat er ‘iets’ is met je kind, maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Zoveel last van buikpijn en darmklachten kan toch niet normaal zijn? De huisarts kan niets vinden. De onderzoeken in het ziekenhuis geven geen duidelijkheid. En de klachten, waarvan je zo graag zou willen weten wat de oorzaak is, houden aan. Je wil graag weer een blij kind zonder klachten.

Heeft je kind 1 van deze klachten?

 • Onverklaarbare buikpijn
 • Eczeem
 • Hoofdpijn
 • Misselijk
 • Jeuk
 • Dikke buik
 • Stinkende ontlasting
 • Obstipatie
 • Bleek gezicht/ wallen onder de ogen
 • Acne
 • Ontstekingen

Voeding zou een oorzaak kunnen zijn van deze klachten.

Buikpijn bij kinderen - Methode B.E.T.E.R. Kind helpt

Onderzoek

Om erachter te komen welke voeding de klachten, zoals buikpijn bij kinderen, veroorzaken kan een bloedonderzoek naar voedingsovergevoeligheden ingezet worden om duidelijkheid geven. Daarnaast kunnen aanpassingen in het eetpatroon van uw kind zorgen voor herstel.

Kim Ooms
Health coach

Steeds vaker krijg ik kinderen en jongeren in mijn praktijk met soms radeloze ouders die zich bij de (huis)arts niet serieus genomen voelen met de klacht(en) van hun kind. Ouders van kinderen met pijn in hun buik, die heel erg moe zijn of kinderen die zich ‘gewoon’ niet lekker voelen.
Zelf ben ik ook moeder, dus dat raakt me.
Want als het goed gaat met mijn kinderen, dan gaat het met mij ook goed.
Je weet of er ‘iets’ met je kind aan de hand is.
En daarom neem ik de gezondheid van je kind serieus.
De oplossing is vaak veel simpeler dan gedacht.
De uitslag van een bloedonderzoek is een duidelijk uitgangspunt om aanpassingen te maken in het eetpatroon. Als ouders wil je niets liever dan een blij kind zonder (buik)klachten.
En daar begeleid ik je graag bij.

Mijn naam is Kim Ooms. Een aantal jaar geleden was ik ziek; een auto-immuunziekte aan mijn schildklier. Op alle fronten heb ik de bodem geraakt.
Dankzij de Methode B.E.T.E.R. herken ik mezelf weer, zit ik vol energie en ben ik vrij van medicijnen. Daardoor ben ik meer dan gemotiveerd om anderen dit ook te leren.
Ik heb veel verschillende opleidingen en cursussen gevolgd over orthomoleculaire voeding, voor kinderen en voeding tijdens zwangerschap, maar ook over coaching en begeleiding.
Ik leer graag. Ook in de praktijk. Zodat ik mijn klanten steeds beter kan helpen.
Zo is ook de Methode B.E.T.E.R. ontstaan.

Wat ouders én kinderen zeggen

 Ouders van Tamara (6)
“Als sinds haar geboorte heeft ze last van eczeem over haar hele lijfje.
We hebben álles geprobeerd. (Hormoon)zalf, pakjes tegen de jeuk, zuivel vermijden. Maar niets hielp. Via via kwamen we bij Kim terecht.
Wat een verademing. Ze luisterde naar ons en we voelden ons serieus genomen. Na het bloedonderzoek bleek dat Tamara naast melk ook allergisch was voor gluten. We waren zo opgelucht dat er iets was we konden doen. Het was best wel een uitdaging voor ons om haar eetpatroon te veranderen.Maar we zijn zo dankbaar dat we het hebben gedaan.
Al na 2 weken werd haar huid rustiger en werd ze niet meer s ’nachts wakker van de jeuk. Na al die jaren konden we weer door slapen.
Niet alleen de plekken op haar huid werden minder maar ook haar humeur veranderde. Ze werd een veel blijer kind. We zijn zo dankbaar dat we bij Kim terecht zijn gekomen. Het heeft ons gezinsleven in positieve zin veranderd.”

 Ouders van Jasper (4)
“Al snel na zijn geboorte bleek dat Jasper een koemelk allergie had en gingen we over op speciale flesvoeding. Daarna gingen we soja melk en andere ‘zuivel’ gebruiken. Hij groeide niet goed en zag heel bleekjes. Zelf in de zomer kreeg hij geen kleur op zijn gezicht. We wisten allebei dat er iets niet klopte. Maar de artsen in het ziekenhuis konden niets vinden terwijl zijn buikpijn werd steeds erger werd. Na het bloedonderzoek kregen we eindelijk duidelijkheid. Het voelde als een mijlpaal. We waren heel blij met de begeleiding van Kim. Zo vonden we steeds meer eten wat Jasper ook lekker vond. Het was onvoorstelbaar hoe snel de buikpijn minder werd en uiteindelijk helemaal verdween. Hij ging er weer uit zien als een gezonde Hollandse jongen. Iedereen in onze omgeving viel het op dat Jasper er beter uit zag. En nu we weten wat hij echt nodig heeft aan eten en wat hij vooral niet moet eten kunnen we ook wat minder streng zijn met het vermijden van melk.”

Methode B.E.T.E.R. – Kind

 • Persoonlijk intake gesprek 60-90 mimuten. (online of in Dinxperlo)
 • We gaan dieper in op de (onverklaarbare) klachten en/of diagnose van je kind.
 • We kijken naar het voedingspatroon a.d.h.v. het Food-Mood-Poop dagboek, en of er opvallende dingen zijn gebeurd in het leven van je kind.
 • Bloedonderzoek op 44 voedingsovergevoeligheden incl. materiaal en rapportage van een gerenommeerd lab.
 • Tijdens de tweede sessie van 60 minuten bespreken we de uitslag van het onderzoek.
 • Je ontvangt op basis van de uitslag een persoonlijk geschreven advies en herstelplan voor je kind met tips & praktische invulling.
 • Je ontvangt een vrijblijvend en persoonlijk voedingssupplementen advies gericht op de klachten van je kind.

€435,-

Vervolg consulten €75,- per uur.

Methode B.E.T.E.R.

De eerste letter B van de methode, die is gebasseerd op 5 onderdelen, staat voor B.ewustwording:
Wat eet mijn kind, wat krijgt hij binnen aan voedingstoffen, wat geef ik mijn kind?
E.liminatie:
Weg laten van voeding die een reactie uitlokt n.a.v. de uitslag van het bloedonderzoek.
T.oevoegen: Welke voedingstoffen heeft mijn kind nodig voor een goede ontwikkeling, is er (meer) rust & ontspanning nodig, wat kan ik als ouder toevoegen?
E.venwicht: Is er een balans tussen inspanning – ontspanning, gezonde – ongezonde voeding, stress – ontspanning.
R.ust – Rust in het lichaam van je kind betekent ook een rustig hoofd.